Op de tekentafel: 2015-2016

tekentafel 2015

Na het derde deel van ‘Achter de schermen van… Max Miller’ is het schijnbaar al een poos stil rondom de strip Max Miller (maar dat blijft niet zo: zie onderaan deze blogpost).

Enerzijds werd er niet zichtbaar aan Max Miller gewerkt omdat de Eppo redactie besloot niet verder te gaan met de stripserie en anderzijds omdat ik veel ander tekenwerk te verstouwen kreeg.

Het andere werk nam ook in de jaren daarvoor al een flink deel van mijn beschikbare tijd in beslag. Veelal waren deze tekeningen en strips niet of nauwelijks zichtbaar voor de striplezer en daarom leek het mij een leuk idee om een selectie van dit tekenwerk te bundelen in een serie boekjes, te beginnen bij de periode 2015-2016, de jaren waarin ook hard gewerkt werd aan het derde Max Miller avontuur ‘Schaduwspel’.

Daarom verschijnt op 14 en 15 september 2019 tijdens het Stripfestival in Breda de volgende uitgave:

Op de tekentafel van IJsbrand Oost: 2015-2016

In deze uitgave een selectie van strips en illustraties die ik veelal in opdracht gemaakt heb voor diverse opdrachtgevers, en die voor het grootste deel nooit met een breed publiek gedeeld zijn.

Voor het boekje is natuurlijk een nieuwe omslagtekening gemaakt, en deze is in de verschillend ontwikkelstadia (schets, potlood, inkt en kleur) ook gebruikt voor onderdelen van deze uitgave.

Kenmerken van de set:

Het boekje verschijnt in een exclusieve oplage van 150 genummerde en gesigneerde exemplaren, inclusief de twee bijbehorende gesigneerde en gelijk genummerde prenten ‘Route 66: Arizona desert’ en ‘Max feliciteert’, en de set wordt gecompleteerd met een genummerde boekwikkel met daarop een deel van de potloodtekening voor de omslagillustratie.

Details:

Formaat boekje: 16,2 x 23,5 cm / Formaat prenten: 14,8 x 21 cm

Full-color omslag en binnenwerk; vormgeving door Hans Lijklema

30 pagina’s met illustraties en strips (en aanvullend schetswerk), veelal gemaakt in opdracht.

Gelimiteerde oplage van 150 exemplaren, genummerd en gesigneerd.

Twee gelijk genummerde en gesigneerde prenten: de full-color prent ‘Route 66: Arizona                 desert’, de zwart-wit prent ‘Max feliciteert’.

Gelijk genummerde boekwikkel met daarop de potloodversie voor de omslagillustratie.

Het boekje, inclusief de prenten en de wikkel kost Euro 19,95.

Wil je deze set kopen, dan wil ik het volgende graag per mail (email: maxmillerstrips[at]xs4all.nl) van je weten:

  • Dat je het boekje koopt
  • Hoe je het boek wilt ophalen/ontvangen. Hierbij één van de volgende opties vermelden:

o   Ophalen tijdens het Stripfestival Breda op 14 en 15 september 2019

o   Ophalen bij Stripwinkel Akim (1 tot 2 weken na afloop van het Stripfestival in Breda); je krijgt hierover na Breda nog apart een e-mail.

o   Per post (1 tot 2 weken na afloop van het Stripfestival in Breda). Houdt rekening met Euro 8,- extra voor verpakking- en verzendkosten binnen Nederland. Verzendkosten buitenland op aanvraag.

Voorafgaand aan het Stripfestival Breda ontvang je per mail nog verdere praktische informatie over je bestelling, de betaling, het afhalen en/of het verzenden. En heb je nog vragen, dan kun je mij natuurlijk altijd even mailen.

Oh ja, nog even over Max Miller: we hebben meer dan genoeg plannen en er worden zelfs concrete voorbereidingen getroffen voor nieuwe verhalen. Houd daarom vooral deze blog en mijn facebook berichten in de gaten voor nieuwe updates.

De komende periode zullen op de blog en op facebook ook met enige regelmaat updates te vinden zijn over de strip over ‘Groningens Ontzet 1672’, waaraan ik samen met Hans Lijklema op dit moment volop aan werk!